Tips&tricks: ce trebuie să știi înainte de a alege o hidroizolatie?

Îți ridici o casă, pentru că te-ai săturat de vecini zgomotoși la bloc, și vrei să petreci cât mai mult timp în aer liber, fără să te deranjeze nimeni?

Dincolo de cărămida pentru care optezi și finisajele pe care le alegi, recomandat este să investești și într-o hidroizolatie Milucon de top, care să îți protejeze imobilul de infiltrațiile de apă, dar și de igrasie și mucegai. Din fericire, astăzi ai la dispoziție o gamă foarte largă de produse excelente, spre care te poți orienta, iar din rândurile ce urmează poți afla principalele aspecte, pe care să le iei în considerare.

Hidroizolație – rol și necesitate

Să investești într-o hidroizolație bună nu reprezintă un moft, ci o necesitate, întrucât este vorba despre o metodă prin care îți asiguri un nivel sporit de confort pe termen lung, dar și o metodă prin care ții infiltrațiile de apă la distanță. Totodată, hidroizolația este eficientă și împotriva vânturilor puternice sau a ninsorilor abundente, așa că nu va mai trebui să-ți faci griji în privința condițiilor meteo vitrege.

Care sunt produsele spre care te poți orienta?

Spre deosebire de acum câțiva ani, când gama de produse din care puteai alege era una destul de restrânsă, astăzi te poți orienta către una din următoarele variante:

  • membrane lichide – sunt practice și eficiente cu precădere datorită stării de agregare în care se află atunci când le montezi. Întrucât sunt lichide, aceste membrane ajung chiar și în locurile cele mai greu accesibile, protejând foarte bine întreaga suprafață unde sunt montate;
  • membrane bituminoase – le găsești în magazinele de specialitate sub formă de rulouri, cu mențiunea că se montează prin tehnica lipirii la cald. Aceste membrane sunt extrem de populare în rândul constructorilor, datorită duratei lor de viață foarte mari, precum și capacității de a proteja foarte bine imobilele unde sunt folosite;
  • membrane din PVC – reprezintă, de asemenea, o investiție excelentă, pe termen lung, datorită careia nu vei mai avea probleme din cauza infiltrațiilor de apă. Membranele din PVC se montează și ele prin tehnica lipirii la cald, iar într-o singură zi poți izola suprafețe generoase.

Cât timp durează aplicarea hidroizolației?

Atunci când condițiile meteo sunt prielnice, realizarea hidroizolației se poate face într-o singură zi. De preferat este să apelezi la o echipă de profesioniști, care vine la fața locului cu toate cele necesare și care știe să lucreze cu toate tipurile de materiale hidroizolante de pe piață. Astfel, ai certitudinea unor rezultate excelente, care îți asigură confort pe termen lung.

Un alt aspect important, pe care să îl iei în considerare este acela că după montarea hidroizolației, este bine să mai aștepți 1 – 2 zile până continui cu restul lucrărilor, pentru a permite materialelor hidroizolante să se așeze foarte bine.

Avantaje

În ceea ce privește avantajele de care te bucuri atunci când îți izolezi locuința, printre cele mai importante se numără următoarele:

  • prevenirea riscului de infiltrații;
  • obținerea unui nivel sporit de confort de-a lungul timpului;
  • protejarea structurii casei;
  • reducerea costurilor de întreținere;
  • obținerea unui mediu curat și sănătos.

Comandă online produsele de care ai nevoie

În loc să pierzi foarte mult timp căutând în magazinele fizice produsele hidroizolante de care ai nevoie, cel mai ușor este să studiezi ofera de materiale direct pe Internet. Astfel, poți citi descrierile detaliate, pentru a înțelge cum se montează fiecare tip de membrană în parte. Mai apoi, când ești sigur, plasezi comanda pe Internet, iar aceasta îți va fi livrată acasă.

Milucon.roîți este alături cu produse de top, datorită cărora beneficiezi de confortul pe care îl meriți acasă. Tot online găsești și o varietate de tipuri de pardoseli chiar aici, în care poți investi, pentru a avea parte de podele de calitate, rezistente și aspectuoase!

Date de contact:

Email: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049

Previous post Din ce este compus un sistem fotovoltaic și unde îl găsesc
Next post Coama: ce este și ce rol are în cadrul unei clădiri?