Ce este decofrolul? Beneficii si mod de utilizare

Decofrolul este unul dintre modurile prin care poti economisi timp si bani, indiferent de proiect – atat timp cat lucrezi cu ciment, desigur. Acest agent de presa pentru placile de beton este utilizat pentru a preveni adeziunea cimentului de cofrajele in care este turnat.

Astfel, dupa intarirea betonului, cofrajul este indepartat rapid si eficient, fara absolut niciun efort. Timpul de lucru este astfel imbunatatit, dar cel mai important se reduce riscul de daune la nivelul cimentului proaspat intarit.

Iata alte informatii care te vor convinge ca trebuie sa utilizezi decofrol profesional in timpul proiectelor tale de acum inainte.

Ce este decofrolul?

Decofrolul este o substanta pe baza de uleiuri minerale, fiind totodata si complet emulsionabil in apa. Acesta este aplicat la nivelul cofrajului curat si uscat, inaintea turnatrii betonului. Un aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere este materialul cofrajului, din moment ce acesta influenteaza cantitatea de apa in care trebuie emulsionat decofrolul.

De exemplu, decofrolul utilizat asupra cofrajelor din lemn necesita o cantitate redusa de apa, in timp ce cofrajele din plastic si metal sau mixerele pentru beton necesita o cantitate mai mare de apa in amestecul de decofrol.

Cum se utilizeaza decofrolul?

Dupa amestecarea cu apa se obtine o substanta laptoasa, gata sa fie aplicata la nivelul cofrajelor. Substanta se aplica pe suprafata cofrajelor care trebuie tratate, asigurandu-te ca aceasta este acoperita integral.

Inainte de utilizare (amestecare), decofrolul se agita. Daca ai neclaritati, nu ezita sa apelezi furnizorul sau sa citesti eticheta produsului.

Care sunt beneficiile utilizarii de decofrol?

Exista mai multe beneficii de care echipa ta se poate bucura atunci cand alegi sa introduci decofrolul in procesul de constructie.

  • Procesul de decofrare devine mult mai eficient si usor de realizat. Aderenta dintre beton si cofraj este una minima, riscurile de deteriorare fiind semnificativ reduse;
  • Datorita aderentei reduse, se reduc si riscurile de daune asupra cofrajelor. Astfel, utilizarea de decofrol implica marirea gradului de reutilizare a cofrajelor. Pe termen lung, vei economisi si bani pe inlocuirea cofrajelor, nu numai timp cu indepartarea facila a acestora;
  • Forta de munca necesara pentru indepartarea cofrajelor este redusa. Nu mai este necesara forta excesiva, aplicata in unele cazuri, pentru a indeparta cofrajele;
  • Nu in ultimul rand, promovezi dezvoltarea unui proces de constructie consistent in randul specialistilor din echipa ta. Decofrolul iti ofera garantia unui timp de productie consistent, dar mai ales a rezultatelor la fel de consistente in ceea ce priveste calitatea betonului obtinut. De altfel, decofrolul este recomandat atunci cand se doreste obtinerea de beton aparent, din moment ce daunele prezente dupa indepartarea cofrajului sunt minime, aproape inexistente.

Nu trebuie sa mai stai pe ganduri si sa incepi sa utilizezi decofrol in procesul de constructie chiar astazi. Pentru un produs superconcentrat, de calitate superioara, poti apela la gama Approved.ro. Pe langa produse chimice pentru constructii, Approved iti pune la dispozitie si unelte, produse pentru industria auto si transport, produse chimice pentru industria alimentara, produse pentru uz industrial, precum si detergenti profesionali si lichide specializate de racire in procesul de prelucrare a metalelor.

Daca esti un profesionist, trebuie sa apelezi la Approved.ro pentru a-ti eficientiza semnificativ munca!

Previous post Vrei să îmbunătățești aspectul curții tale? Iată 3 aspecte de care trebuie să ții cont pentru un design de lux
Next post Brokeri vs. Robo-advisori: Ghidul investitorului pentru tranzacționare în era digitală