Castelul Tsuruga-jo, un simbol al arhitecturii si istoriei nipone

Castelul Tsuruga-jo este simbolul orașului samurai Aizu.

 Construcția maistuosului edificiu a început în 1384 și a  fost martor cârmuirii diferiților conducători ai regiunii Aizu.

A fost renumită ca o fortăreață inexpugnabilă, dar a fost distrusă după Războiul Boshin din 1868, deoarece a fost unul dintre ultimele cetăți ale samurailor loiali shogunatului.

Când guvernul Meiji a preluat controlul asupra pământului de la shogunatul Tokugawa, semnând astfel sfârșitul erei feudale în Japonia, Tsurugajo sau castelul Tsuruga din Fukushima, Japonia, a fost una dintre ultimele fortărețe ale shogunatului datorită samurailor încă. loial shogunului. Cu toate acestea, castelul din secolul al XIV-lea a fost în cele din urmă distrus în 1868.

Mai târziu, în anii 1960 a fost finalizată o reconstrucție din beton armat a castelului. Castelul a suferit o nouă renovare în urmă cu câțiva ani, în urma cărora au fost restaurate acoperișurile originale din țiglă roșie ale castelului. Merită să vă petreceți timpul să ajungeți în vârful fortificației castelului, care oferă o vedere frumoasă asupra dealurilor din jur și a orașului Fukushima aflat la baza lor.

Ca și în multe castele japoneze, veți găsi și un muzeu în interior care conține multe exponate interesante care vă vor oferi o idee cuprinzătoare despre istoria castelului Tsurugajo și a stilului de viață samurai în general. 

Edificiul, pitoresc, are, ca și majoritatea asemeni lui, alura cu accentedin aceeaa celebrelor pagoda.(* O pagodă este o clădire religioasă sub formă de turn cu mai multe etaje suprapuse care se retrag succesiv și ale căror streșini sunt întoarse în sus. Pagodele sunt originare din Asia de Est, dar au fost răspândite și în alte zone ale Asiei, având rolul de a păstra în ele relicvele sau textele sacre ale budismului).

foto: @kuuto1469/Japan Dailies

Previous post EVENIMENT: Cumva, se… „rescrie” o pagina de istorie- RESTAURAREA Podului Graniceresc din comuna George Cosbuc
Next post Una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti: Palatul Nuntiului Apostolic. O poveste cu regi si cu… un arhitect italian celebru…