De cât timp este nevoie pentru instalarea izolației de celuloză?

Dacă ai nevoie de o nouă izolație instalată pentru podul, mansarda sau acoperișul tău, probabil te întrebi cât va dura întreg procesul. Cât deranj trebuie să suporți… și pentru câte zile? Ei bine, timpul necesar pentru instalarea izolației de celuloză suflată variază de la proiect la proiect datorită următorilor factori:

  • Suprafața casei sau a zonei ce trebuie sa fie termoizolata
  • Locul (sau locurile) unde este instalată izolația
  • Dacă vechea izolație trebuie sau nu îndepărtată

La Izolații Naturale, vrem să ne asigurăm că înțelegi pe deplin procesul de instalare, astfel încât să știi la ce să te aștepți. Asadar, să analizăm mai îndeaproape fiecare dintre acești factori pe care tocmai i-am menționat.

  • Dimensiunea casei sau a zonei

În general, cu cât spațiul este mai mare, cu atât instalarea va dura mai mult.

De exemplu, dacă aveți de instalat o izolație de celuloză suflată, într-o mansardă de 100 de metri pătrați, este posibil ca proiectul să dureze doar câteva ore. Pe de altă parte, dacă echipajul trebuie să instaleze izolația la nivelul acoperișului dar și în pereții interiori (goi), vă puteți aștepta să dureze mult mai mult. Va trebui să se intre în cavitățile peretelui, să se pună folii la nivelul căpriorilor etc. 

  • Unde este instalată izolația

În funcție de zona casei unde se pune izolația de celuloză suflată, anumite proiecte pot necesita lucrări de pregătire diferite, care se vor adăuga la timpul total de instalare.

În funcție de locul în care se instalează izolația de celuloză suflată, echipele de lucru ar putea avea nevoie și de operațiuni ca:

  • Să îndepărteze obstacole exterioare sau să găurească în gips-carton – orificii pentru a insera furtunul ce suflă celuloza
  • Instaleze orificiile de ventilare
  • Sigileze pereții
  • Pregătească plafoane
  • Izoleze ușa de acces (dacă izolați o mansardă)

Anumite sarcini ca acestea pot fi necesare pentru a ne asigura că izolația este cât mai eficientă posibil. Dar vor cere timp suplimentar pentru a fi finalizate. Înainte de a angaja un echipaj pentru a începe un proiect, trebuie să te asiguri că întrebi ce tip de lucrări de pregătire sau lucrări suplimentare vor fi necesare pentru finalizarea acestuia.

  • Dacă vechea izolație trebuie îndepărtată

Înainte ca spațiul să poată fi umplut cu izolație suflată, este posibil ca echipa  să fie nevoită să îndepărteze vechea izolație.

De ce se face acest lucru? Deoarece orice izolație se poate deteriora în timp. În unele cazuri, echipa poate instala izolația de celuloză suflată direct peste partea superioară a izolației vechi din fibră de sticlă. Dar, în alte cazuri, vechea izolație poate fi prea deteriorată sau poate reprezenta un pericol pentru sănătate din cauza infestării cu insecte sau rozătoare, a inundaților sau a incendiilor.

Dacă vechea ta izolație trebuie îndepărtată, aceasta va afecta o perioadă semnificativă de timp în proiectul general.

Aveți mai multe întrebări despre izolația de celuloză suflată? Contactați Izolații Naturale și cereți o ofertă de preț pentru izolarea cu celuloză!

Previous post Tot mai multi romani aleg incalzirea in pardoseala cu echipamente SBK Kunstofftechnik
Next post Este importantă ventilația pentru casele noastre?